स्याउ, सुन्तला खानुस्, रक्तरोगबाट बच्नुस्

स्याउ र सुन्तला जस्ता फलफूल खाने मानिसमा रगत जम्ने समस्या नहुने र रक्तसंचार प्रणाली स्वस्थ बन्ने एक अध्ययनले देखाएको छ ।
हार्वड विश्वविद्यालयका शोधकर्ताहरुले गरेको अध्ययनले सुन्तला तथा स्याउ लगायतका फलफूलमा हुने रुटिन नामको रसायनले धमनी तथा शिराहरुमा रगत जम्नबाट रोक्दछ ।
शोधकर्ताहरुका अनुसार रुटिन ब्लाक तथा ग्रीन टी मा पनि पाइन्छ । यो रसायन भविष्यमा हृदयाघातबाट बचाउने उपचारको रुपमा समेत प्रयोग हुनसक्ने सम्भावना शोधकर्ताहरुले दर्शाएका छन् ।
टीमले अध्ययनका क्रममा उक्त रसायनले त्यस्तो खतरनाक इन्जाइमलाई रोक्न मद्धत गर्दछ जसले नशाभित्रै रगत जमाउनमा भूमिका खेल्दछ । प्रोटिन डाइसल्फाइट आइसोमरेज -पिडीआइ) नामको यो इन्जाइम सरीरबाट निकै तिब्र गतिमा निस्किन्छ जब धमनि तथा शिराहरुमा रगत जम्न थाल्दछ ।
वैज्ञानिकहरुले कम्प्युटर मोडेलको प्रयोग गरी पिडीआइलाई रोक्नका लागि रुटिन समेत विभिन्न ५ सय प्रकारका विभिन्न रसायनको क्षमता जाँच गरेका थिए । त्यसक्रममा रुटिन उक्त इन्जाइम रोक्न सबैभन्दा बढि प्रभावकारी देखिएको थियो ।

Recent Posts

Loading...
दैनिक
रेडियो/ टेलिभिजन कान्तिपुर एफ. एम. बीबीसी नेपाली सेवा चाइना रेडियो रेडियो दोभान रेडियो नेपाल रेडियो सगरमाथा हिट्स एफ. एम. सगरमाथा टेलिभिजन एभिन्यूज टिभी हिमाली स्वरहरू व्रिटिस गोर्खा रेडियो उज्यालो राष्ट्रिय नेटवर्क एसबीएस रेडियो - नेपाल एबीसी समाचार

साप्ताहिक
अन्य उपयोगी वेबसाईटहरू नेपाल अमेरिका पत्रकार संघ मेरो संसार शब्दाङकुर साहित्यीक समकालीन साहित्य खसखस कमिटी टु प्रोटेक्ट जर्नालिष्टस् गोरखा न्यूज सेब्स साझा.कम काठमाण्डू न्यूजलाईन नेपाली साहित्य मञ्च नेपाल होराईजन्स साँझको समाचार नेपाली न्यूज यूएसए हालखबर अनलाईन अनलाईन खबर प्रेस नेपाल नेपाली कला साहित्य डिसी नेपाल दौंतरी फुलबारी

मेरो कन्ट्रोल प्यानल

New Post | Settings | Template Designer | Design | Edit HTML | Fonts and Colors | Moderate Comments | Sign Out